La Torre 17-4

Juli/augustus 2015 Familie de Reus

Dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer mogen genieten van een heerlijke vakantie in Marbella in La Torre 17-4.

Het appartement was weer beter dan vorig jaar en zoals altijd lekker schoon en fris.
Het is dat onze 3 kinderen volgend jaar wat anders willen anders had ik alweer geboekt.

Zal dus volgend jaar wel een voorjaar en/of najaar trip voor twee worden in ons appartement, want zo voelt het wel.Dus over het feit of wij terug komen hoeven jullie je geen zorgen te maken. Wellicht is dat sneller dan jullie denken.

Onderstaand het ik een aantal tips voor jullie en andere geïnteresseerde kijk maar wat je er mee doet:

Golfen
Voor degene die van goed golfen, houden raden wij u aan om niet te gaan golfen bij Benehavis Golf. Veel te duur en maar 9 holes. Daarentegen is spelen op Los Arqueros Golf and Country Club met de kortingscoupon bijna even duur, maar een veel mooiere baan om te lopen. lees: lopen met buggy. Daarnaast zijn er tal van andere banen te lopen uiteraard, die te vinden zijn in het Golfboek wat op de bank ligt.

Strandtenten
Dit jaar hebben wij Bono’s Beach ontdekt op een 17 kilometer afstand van het appartement. Op de weg naar Malaga feitelijk, rijdend op de kustweg, neemt u de afslag direct na het ziekenhuis van Marbella links op de heuvel. Eenvoudig eventueel te controleren via google en dan doet u telefoon de routebegeleiding.

Ideaal is de valid parking, tegen betaling wat je kwijt wil, met de wetenschap dat je dan een bedje afneemt en/of luncht. Wij Hollanders kwamen vaak pas om 1400 uur om te lunchen en dan zijn de bedjes half geld. Heerlijk voor 5 euro dan van 1700 tot 2000 uur op het strand liggen.

City tour aspiraties
Mocht je overwegen een aantal weken naar Marbella te gaan en je wilt wat zien dan is een trip naar Lissabon een behoorlijke reis, maar het is meer dan de moeite waard. Zes uur rijden om de kopie van de Golden Gate en een kopie van het Christus beeld in Rio te aanschouwen. Vanaf het beeld een fantastisch overzicht op de stad aan de overkant van de de rivier. Vergeet in Portugal niet een pas te kopen voor de tol, daarbij de Golden Gate helaas niet bij inbegrepen.

De prijzen van hotels aan de buitenkant van de stad zijn zeer betaalbaar en de metro werkt prima. Soms kan een taxi goedkoper wel zijn.

Gibraltar
Blijft altijd trekken dit uitstapje, maar zorg dat je om negen uur aan de grens staat. Anders zijn de wachttijden met de auto tot wel een uur wel erg lang. Alternatief is de auto parkeren bij de supermarkt en lopende Gibraltar bezichtigen. Interessant zijn de tax free artikelen die behoorlijk goedkoper kunnen zijn. Check website wat dat precies inhoudt.

Malaga
Fietsen huren in Malaga is prima te doen. Leuk ook met de kinderen, zeker als er cruise schepen in de haven liggen. Lunchen bij El Pipa, vlak naast opgravingen in centrum stad, waar de beste Iberia hammen te verkrijgen zijn.

Sommige kerken vragen entree geld maar daar staat tegenover dat je even kan afkoelen. Meestal zijn de kerken heerlijk koel en dat na een fietstochtje wel lekker.

Zoals jullie hebben kunnen lezen we hebben ook dit jaar weer heel veel gezien en gedaan op onze heerlijke vakantie.

Hartelijke groeten Rene, Lisette,Meike, Noortje en Joppe

Bekijk hier onze appartementen