Costa del Sol

Vakantie aan de Costa del Sol! De "kust van de zon" is vernoemd naar de zon die hier onafgebroken schijnt. Perfect voor een zonnige vakantie! Hier liggen brede stranden op u te wachten. Maar ook een schat aan Mediterrane cultuur en historie. Daarvan is de Moorse erfenis nog het meest prominent aanwezig. Het binnenland van de Costa del Sol wordt gesierd door woeste "sierras" gebergte ruggen met elk hun eigen charme. Uw vakantie aan de Costa del Sol is een gevarieerd feest!

Hoofdstad:
De hoofdstad is Malaga.

Taal:
De officiële taal is Spaans. In de toeristische gebieden kunt u zich over het algemeen prima redden met Engels en Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil tussen Costa del Sol (Spanje) en Nederland.

Klimaat:
De Costa del Sol is gelegen aan de Middellandse Zee en wordt gekenmerkt door het Middellandse-Zeeklimaat met warme, droge zomers en zachte winters. Het gunstige weer is met name te danken aan de bergen van de Sierra Nevada, die de kust gedurende de winter beschermen tegen de kou uit het noorden. Het klimaat aan de Costa del Sol blijkt niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor de mens te zijn. De Wereld Gezondheidsorganisatie noemt het één van de gezondste klimaten ter wereld.

Geld:
De munteenheid in Spanje is de Euro. Andere valuta zoals de Amerikaanse Dollar en het Britse Pond kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden. Geld pinnen kan op veel verschillende plekken, vooral in de toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.

Voltage:
Het voltage is, net als in Nederland, 220 volt.

GSM:
Mobiel bellen is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk.

Reisdocumenten:
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. U heeft geen visum nodig.
Tevens geldt er een legitimatieplicht zoals we die in Nederland ook kennen: op verzoek van de politie moet u zich kunnen legitimeren.

De reis:
De vliegreis naar Malaga neemt ongeveer 3 uur in beslag.

Vakantie in Marbella
In en rondom het mondaine Marbella zal niemand zich vervelen. De pittoreske binnenstad is de mooiste en de meest kenmerkende van de hele Costa del Sol. Een tochtje door de nauwe steegjes met de balkons vol bloembakken brengen u in de Andalusische sfeer. Marbella heeft een historisch centrum rondom het "Plaza de los Naranjos", een sfeervol plein met sinaasappelbomen, restaurantjes en terrasjes, omringd door prachtige gebouwen uit de 14e eeuw. Het ‘s avonds fraai verlichte plein met de ruisende fonteinen biedt een aantrekkelijk decor, voor een drankje of diner. Marbella blijft de diamant van de Costa del Sol. Een bonte mengeling van jetset en meer doorsnee toeristen zorgt voor een afwisselend beeld aan de stranden met trendy beachclubs, in de restaurants en de disco's. Hier champagne en daar een biertje, het kan allemaal.

Wie na het zonnebaden wat cultuur wil opsnuiven, kan terecht in het Casco Histórico. Je kunt hier het 16de eeuwse stadhuis (Ayuntamiento), het Castillo of de Iglesia de Nuestra Señora bezichtigen. In Marbella zijn ook enkele uitstekende musea gevestigd zoals het Bonsaimuseum en Museo del Grabado Español Contemporáneo(moderne kunst). Bekijk verder in het oude centrum:

Het stadhuis op de Plaza de los Naranjos, de Arabische muur, het Almeda Park bekend om zijn zitbanken uit keramiek en natuurlijk de prachtige bronzen beelden van Salvador Dali op de Avenida del Mar.

Een onderdeel van Marbella is Puerto Banús één van de mooiste jachthavens van de Middellandse Zee. Het is zelfs één van de beroemdste jachthavens ter wereld en een thuishaven voor veel adembenemende jachten van Arabische sjeiks en andere miljardairs. Houdt u van 'zien-en-gezien worden' dan is Puerto Banus 'the place to be'. Sowieso is 't voor de meeste mensen zeker de moeite waard er eens een kijkje te nemen. Langs de kade staan vaak indrukwekkende sportauto's geparkeerd. In de vele boetiekjes verkopen designers hun label, zoals Dolce & Gabanna, Louis Vuitton, Versace, Hermes, Ralph Lauren en DKNY. Ook 'Haute Couture' als Armani, Cerruti, Kenzo, Valentino en Christian Dior komt u hier tegen. Genoeg geshopt? Genietend van een cafe solo of cortado of van een wandeling over de pier, kunt u ook de jetset-sfeer proeven. Bent u toe aan een drankje of een hapje? De typisch Spaanse bodega's schenken de bekende Spaanse wijnen en serveren tapas; gastronomische restaurants bieden regionale of internationale gerechten. Ook 's avonds en 's nachts zijn er luxe uitgaansgelegenheden te kust en te keur. Café Sinatra's bij de ingang van Puerto Banús ook wel "Barretje Belangrijk" genoemd is een goed startpunt voor een lange nacht.

Wilt u een gokje wagen, dan kunt u uitwijken naar het beroemde Marbella Casino. En vergeet niet een kijkje te nemen in El Corte Inglés- dit uitgebreide, overdekte winkelcentrum bevindt zich in het centrum van Puerto Banus.