Cultuur

Het oude Málaga is er voor gezelligheid en cultuur. Het prachtige Alcazaba (fort) toornt trots boven de stad uit, evenals het kasteel Gibralfaro met een geweldig uitzicht over de Plaza de Torros (stierenarena) en de jachthaven.

Wandelend door een wirwar van leuke straatjes en prachtige pleinen komt u langs statige gebouwen, het Picasso-museum en de kathedraal. Maar vergeet ook het binnenland niet. In het bergachtige landschap met pittoreske witte dorpjes maakt u de mooiste uitstapjes! Mijas is een pittoresk dorpje dat iets meer landinwaarts ligt, op een kleine 10 kilometer van de kust. Om het prachtige plaatsje te bereiken moet je een serieus stuk door de bergen rijden. Toch loont dit zeker en vast de moeite. In Mijas vind je nog heel wat authentieke witte huisjes en gezellige, smalle straatjes. Naar de avond toe is het hier heel wat rustige Ronda is door zijn ligging een unieke stad in Andalusië. Deze hooggelegen stad wordt in tweeën gesneden door de rivier Guadalevin en de imposante kloof El Tajo. Bovendien kent Ronda een lange geschiedenis. De arena en de Puente Nuevo zijn daar slechts enkele voorbeelden van. De 'Nieuwe Brug' is het uithangbord van de stad. Ze bevindt zich 100 meter boven de Tajo-kloof en verbindt het middeleeuwse gedeelte met het nieuwe stadsdeel. Van op de brug heb je een onwaarschijnlijk mooi uitzicht over de oude en de nieuwe stad. De imposante constructie dateert uit de 18de eeuw. Wie naar Ronda reist, zal al snel de naam Pedro Romero horen klinken, een stierenvechter die meer dan 6000 stieren kon bedwingen!

In het binnenland van de Costa del Sol liggen indrukwekkende sierras. Deze bergen zorgen voor het heerlijke klimaat. Achter de kust van de Costa del Sol liggen de ingeslapen dorpjes van Andalusië en stoere forten uit de Middeleeuwen. En het beeldschone Granada met het Alhambra, Sevilla met het Alcazar en Cordoba met de Mezquita. Deze Moorse wonderen moet u gezien hebben tijdens uw vakantie!