La Torre 16-4

September/oktober 2015 Marieke en Frans

Deze keer zijn wij in september naar La Torre 16.4 geweest. Dit is ons ook uitstekend bevallen.
Het had iets meer van een zomervakantie. Lekker naar het strand en aan het zwembad gelegen op comfortabele ligbedden in een rustige omgeving.

Het appartement was weer erg verzorgd en schoon en wij amuseren ons prima met Sport 1 golf en de Nederlandse tv. En fijn dat er wifi is.

Maar we hebben ook op prachtige banen gespeeld en in goede restaurants heerlijk gegeten.

Hierbij de golfbanen die wij met plezier gespeeld hebben en die wij weer willen spelen:

Los Arqueros. Je hebt uitzicht op hole 2,3 en 4 vanaf het terras en je kunt dan zien dat vele mensen al na de afslag van de baan af zijn of in het water liggen. Een uitdagende baan met veel hoogteverschillen en ravijnen naast de fairway.
Wij golfen hier altijd met veel plezier.

El Higueral: Naast Los Arqueros. 9 Holes die je kunt lopen. Leuke baan met afwisselende holes.
Wij deden hier vaak een twilight.

Atalaya old course: Deze baan kun je lopen en is ook dichtbij. Zeer de moeite waard. Achter de Mercadona op weg naar deze baan ligt de oefenfaciliteiten die zeer uitgebreid en rustig zijn. Leuk voor een middagje oefenen.

Alferini: Prachtige baan om het Villa Padierna palace hotel. Zal nu wat duurder zijn. Maar de moeite waard. Mooie holes met ravijnen en sculpturen.
In hetzelfde resort heb je ook Los Flamingos. Prachtige holes met water en hoogteverschillen en vele soorten fruitbomen.

Alcaidesa: Mooie baan langs de zee met uitzicht op Gibraltar en Marokko. 30-40 minuten rijden.

De volgende restaurants bezoeken wij graag;

Prado Halcones: In de laatst bocht voor Los Arqueros aan de rechter kant. Naast supercor (open tot 1.00 nachts )Heerlijke 3 gangen menuutjes voor 19,50 en je kan je er al om 18.00 uur aan tafel.

Alfredo: San Pedro Calle Andalucia 8f. Echt spaans restaurant. Fantastisch eten voor een goede prijs.

Kala Kalua: Op het strand langs de boulevard van San Pedro direct aan zee. Prima eten en goede bediening en een prachtig uitzicht.

El Ancla: Geweldig visrestaurant direct aan zee. Het lijkt of je op een schip zit. Heerlijk voor een glaasje Cava en oesters rond een uur of 2. Prijzig, maar verrukkelijke vis. Bij het reserveren aangeven of je oesters wilt anders zijn ze op.

Los Albanicos: in centrum van Benahavis. Soms met muzikanten. Iets luxer dan Alfredo.

Restaurante Escollera: In Estepona aan de haven aan de kant van de vissersloodsen. Uitstekend visrestaurant en niet duur,wel heel druk.

Het Italiaanse restaurant Da Bruno in San Pedro en Marbella is uitstekend voor een lekkere pizza of andere Italiaanse gerechten.

Mooi is de wandeling van San Pedro naar Puerto Banus langs de boulevard en plankier langs het strand.

Op ons eigen terras met mooi uitzicht op Los Arqueros hebben we trouwens ook prima gezeten met ons ontbijt, koffie, lunch, aperitief of diner.

We verheugen ons alweer op januari.

Marieke en Frans.

Bekijk hier onze appartementen