La Torre 17-4

Februari/maart 2017 Hans Bolwidt en Betty Leverman

Ondergetekenden hebben van 21 februari t/m 28 maart 2017 gebruik gemaakt van het 3-slaapkamer appartement La Torre 17-4.

Het was voor ons de eerste keer dat we voor zo een lange tijd een appartement hebben gehuurd om de winter prettig af te sluiten. Dat is erg goed gelukt.

We hadden vooraf alle nieuwsbrieven van GolfMarbella gelezen en ons goed geïnformeerd.
Daardoor voelden we ons vanaf het begin al thuis.
Het is goed verblijven in La Torre 17-4.

Gezellig, volledig ingericht, goede apparatuur en vooral een heerlijk terras waar we ondanks het vroege tijdstip veel gebruik van hebben gemaakt. We hadden geluk, van de 5 weken waren er 4 met mooi tot zeer mooi weer met als hoogste temperatuur op het terras, wel beschermd, van 29 graden! Het is er ook heerlijk rustig. Er is Nederlandse televisie en Netflix en dat vonden wij toch wel erg plezierig. Ondergrondse parkeergarage.

Als we iets nodig hadden gingen we meestal naar San Pedro Alcantara, 10 minuten rijden. Bij het tourist office aan de Avenida Marques del Duedo kan je alle informatie krijgen over wat waar te koop is. Vanaf dat punt is alles makkelijk te belopen. Tegenover het kantoor is een grote internationale apotheek die 7x24 uur open is. Wij adviseren gebruik te maken van de ondergrondse parkeergarage omdat parkeren heel moeilijk is en het is onduidelijk wat wel en niet mag. Als je vanuit de parkeergarage boven komt sta je tegenover het tourist office en de apotheek. Verder op in de straat is een fantastische warme bakker en patisserie, heerlijk om even naar toe te gaan om een super koffie te drinken (met wat lekkers) en met je broden + ....... naar huis te gaan. Verder leuke plaats, alles te overzien. Ga niet op zondag want dan is bijna alles dicht!

Wij zijn heel vaak naar Marbella gegaan, lange wandelingen over de promenade, terrasje, oude stadsdeel zeer de moeite waard, duurt wel even voor je daar alles hebt gezien. Ook Benahavis, heel dicht bij, is erg leuk vooral om te eten. Prima lunchgelegenheden tegen alle prijzen, van laag tot hoog. Heel goede informatie in nieuwsbrief van Golf Marbella. Ook de moeite waard is de markt in Estepona op zondag morgen. Parkeren bij Plaza de Torres! Daar vandaan 10 minuten lopen.
In het begin gingen we naar de supermarkt in Benahavis en San Pedro. Goede supermarkten, maar toen we Lidl in Marbella hadden ontdekt zijn wij daar alleen nog naar toe gegaan. Prachtige grote zaak met groot assortiment van zeer goede kwaliteit en een enorm wijnaanbod.

We hebben een aantal keren gespeeld op de Los Arqueros Golf Club, een prachtige baan, wel moeilijk. Als je er de eerste keer speelt neem dan veel ballen mee. Ga vooral niet zoeken als je de bal niet snel vindt, want dat is echt gevaarlijk. Gebruikte ballen van goede kwaliteit overal te koop, zelfs op de golf. We raden aan gebruik te maken van de koning van 20% van GolfMarbella, dat komt qua prijs ongeveer het zelfde uit als andere kortingen en je kan per keer afrekenen. Wij hadden een 10 greenfee kaart en omdat we 2x een reservering moesten afzeggen vanwege slecht weer, moesten we op het laatste moment nog spelen op een slechte tijd om de tickets nog te kunnen gebruiken. Reserveer tijdig een vroeg tijdstip, dan heb je de meeste kans met behoorlijke spelers ingedeeld te worden. Er wordt slecht gecontroleerd op handicap, later op de dag loopt er van alles rond.

Vlakbij op de weg naar Benahavis ligt El Higueral Golf, 9 holes, prima baan met een prachtig GolfMarbella tarief van € 35, met buggy € 50! Verder zijn er natuurlijk nog vele prachtige banen aan de Costa del Sol, maar ook veelal hoge tot zeer hoge (> € 300!) greenfees!

Omdat wij nog lang niet alles hebben gedaan en gezien hebben wij alweer gereserveerd voor volgend jaar.

Wij kunnen het verblijf in Los Arqueros dan ook warm aanbevelen !


Met vriendelijke groet,

Hans Bolwidt en Betty Leverman

Bekijk hier onze appartementen