La Torre 17-4

Mei/juni 2017 Eli en Anne Marie Saliha

Een fantastische fortnight op Los Arqueros:

Tijdens een bezoek aan een lokale pizzeria vertelde een kennis dat hij het volgende jaar weer een paar maanden in Marbella zou gaan vertoeven. Hij vertelde vol enthousiasme over de ervaringen die hij en zijn echtgenote daar in reeds meerdere aaneengesloten jaren had opgedaan. Dit enthousiasme sloeg direct over op mijn echtgenote en mijzelf.

Wie zou er nou niet in: een zeer luxueus appartement willen bivakkeren, golf spelen in Marbella, genieten van de zon, lekker eten en ga zo maar door.

De eerste stap was het verkrijgen van een huurovereenkomst in een van de mooie appartementen middels www.golfmarbella.nl. Dit bracht ons in contact met Dap Monas.
Na wat gepuzzel wist Dap voor ons, in de door ons gewenste periode een appartement beschikbaar te hebben. Na het tekenen van de huurovereenkomst begon voor ons de voorpret.

Dit prettige gevoel werd naarmate de tijd vorderde steeds groter door de nieuwsbrieven en bedongen kortingen (greenfees op div golfcourses, autohuur bij Malagacar, diners en nog meer).

Na een vertraagde vlucht hebben we eerst de wagen opgehaald en zijn we getogen naar de bestemming. Hierbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de routebeschrijving die wij van onze huur baas hadden ontvangen. (perfect)
Een maal aangekomen op La Torre 17-4 , gelegen aan de golfbaan Los Arqueros (architect Severiano Ballesteros) bleek het enthousiasme van onze kennis zeer bescheiden ten aanzien van de realiteit.
Het appartement met 3 ruime slaapkamers, twee mooie badkamers en gunstig gelegen balkon was tevens voorzien van alle mogelijke luxe. Laten we zeggen van teenslippers tot wasdroger, noem het maar. In dit appartement hebben wij het zeer naar onze zin gehad. Het gaf een thuisgevoel. Elke dag hebben we wel minimaal een uur in/om het zwembad gelegen, waar zelfs daar van Wi-Fi gebruik gemaakt kon worden.

Om de dag hebben wij golf gespeeld. Ik heb het meest genoten van golfbaan Los Arqueros. Een van de meest uitdagende golfbanen die ik in mijn golfloopbaan heb gespeeld. Nauwe fairways, kleine zeer snelle greens waar ik als hcp 5 per ronde wel 3 ballen niet terug wist te vinden.
We hebben diverse malen heerlijk gegeten in Benahavis een dorp met veel culturele- en culinaire waarde. Een must see/ do. Boodschappen deden we in San Pedro een dorpje waar we ook goede Quick lunches hebben genoten.
In San Pedro hebben we ook fietsen gehuurd om langs het strand via Puerto Banus naar Marbella te gaan. Ook dit was een belevenis op zich. Aanrader is om de ogen de kost te geven aan de boulevard van Puerto Banus. Auto’s die ik alleen in folders gezien had en jachten die de vloot der Monagasken zou achterhalen.

In Marbella zelf is het leuk om de oude stad (Medina) te bezoeken en wat te nuttigen op het befaamde sinaasappelpleintje.
Maar helaas ook aan dit goede kwam een eind. Wij komen beslist terug.
Dap en Renate bedankt fantastisch

Eli en Anne Marie Saliha
Uit Den Helder

Bekijk hier onze appartementen